Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Οι βαθμολογίες των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας.
 Πηγές του υπουργείου παιδείας ανακοίνωσαν μερικά στοιχεία για τις βαθμολογίες και την πορεία των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα επισημαίνεται το πρωτοφανές ποσοστό αναβαθμολογήσεων σε πολλά πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα ,ποσοστό που φτάνει το 20% σε κάποια μαθήματα. Η κατάθεση των μηχανογραφικών φέτος θα γίνει φέτος ηλεκτρονικά με παραμέτρους που ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί(ακόμα μια νέα εξέλλιξη). Οι μεταγραφές κόβονται από και προς συγγενή τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ πράγμα το οποίο θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι κατά την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Σε σχέση τώρα με τις βαθμολογίες παρατηρείται μεγάλη πτώση στο ποσοστό των αριστούχων μαθητών και ακόμα μεγαλύτερη πτώση στο ποσοστό των μαθητών που έχουν γράψει μέτρια από 14-17. Αντίθετα αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που συγκεντρώνουν βαθμολογίες κοντά στην βάση. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την συνολική πτώση στις βάσεις εισαγωγής με την μεγαλύτερη πτώση να συμβαίνει στις σχολές από 14-17,με μικρότερη πτώση στις σχολές νομική,ιατρική,πολυτεχνικές και με αρκετά μεγάλη πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές. Κατακόρυφη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι παιδαγωγικές σχολές που σε σχέση με το παρελθόν είχαν φτάσει σε πολύ υψηλά βαθμολογικά επίπεδα ενώ η συνολική διακύμανση των βαθμολογιών μπορεί να χαρακτηριστεί ως του ύψους ή του βάθους καθώς οι μεσαίες βαθμολογίες έχουν συρρικνωθεί αρκετά σε πληθος.

Τα πρώτα νέα από τα βαθμολογικά κέντρα κάνουν λόγω για αισθητά χαμηλές βαθμολογίες στο μάθημα των Μαθηματικών γενικής παιδείας. Επίσης στα μαθήματα Φυσική και Μαθηματικά της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης αντίστοιχα σημειώνονται χαμηλές βαθμολογίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα αυξημένης δυσκολίας θέματα που τέθηκαν σε όλα σχεδόν τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των βάσεων, πτώση η οποία θα κυμανθεί σε εντυπωσιακά σε σχέση με άλλες χρονιές επίπεδα και θα αφορά κυρίως τις σχολές που βρίσκονταν περυσι στην κλίμακα 14-17.